HP Baits - Ať to jezdí!

ŠPANĚLSKÝ PEPŘ - EXTRA SILNÝ

Kód: 85/1KG 85/500 85/250 85/6KG 85/12K 85/18K Zvolte variantu
Značka: Krmiva Hulín
341 Kč 186 Kč 115 Kč 2 006 Kč 3 888 Kč 5 417 Kč od 115 Kč 341 Kč / 1 kg 372 Kč / 1 kg 460 Kč / 1 kg 334,33 Kč / 1 kg 324 Kč / 1 kg 300,94 Kč / 1 kg
Naskladnění do 3 prac. dnů Naskladnění do 3 prac. dnů Naskladnění do 3 prac. dnů Naskladnění do 3 prac. dnů Naskladnění do 3 prac. dnů Naskladnění do 3 prac. dnů Zvolte variantu
Varianta

Neředěné, intenzivně pálivé koření pro speciální rybářské výrobky !

! Vynikající, silný a ověřený atraktor pro ryby !

Detailní informace

Detailní popis produktu

  • Charakteristika:  Zdají se vám feferonky nesnesitelně pálivé? Tak to s naší pepřovou směsi zacházejte velmi opatrně a rozhodně ji neochutnávejte! Tento silně pálivý, kořenící koncentrát známí mezi rybáři pod jménem Španělský pepř, je jemné sypké konzistence, světle oranžovo - hnědé barvy a má intenzivní aroma po pepři a chilli. Tuto vůni dodává přírodní silice obsažena v tzv. Kayenském pepři, ve které je hlavní složkou alkaloid Kapsaicin ( látka způsobující charakteristickou, velmi ostrou, pálivou chuť feferonek ).

Kapsaicin je rozpustný v alkoholu a tucích, proto se jeho pálivá chuť dá po požití zmírnit mlékem, nebo alkoholem. A z toho důvodu je také dobré do výrobků přidat cca 3-5 % rostlinného oleje, nebo rybího tuku, aby se tato látka ve vodě dobře roznášela. Směs Španělský pepř je velmi výrazným, celoročním ochucovadlem pro ryby, především však v jarním období a při lovu v chladné vodě ( nebo velkých hloubkách ), kdy se uvedená silice velmi dobře šíří vodou a ryby na ni rychle reagují.

Náš Španělský pepř je speciálně míchaný na naši žádost, pro rybářské účely českou, profesionální, kořenářskou firmou a není ředěný drcenou řepkou, ani jinými "ptačími zoby", jak bývá zvykem! Je to čistá, přírodní směs silných druhů pálivých koření, plus několika dalších aromatických surovin, zvyšujících velmi dobře vnadící efekt! Svou extrémní ostrostí nemá na rybářském trhu obdoby! Proto se ho může i mnohem méně dávkovat, a vnadící efekt je přitom veliký.  

  • Použití:  Rybářská kořenící směs Španělský pepř je velmi vhodná téměř do všech druhů sypkých i mokrých směsí a těst, jak syrových tak i vařených. Velmi dobře se především hodí do směsí na rybím, nebo masovém základě! Lze jej přidat i do práškových dipů na zvýraznění vnadícího efektu.

Traduje se, že silnější dávky pepře selektují menší ryby a ty pak nástrahu neozobávají. Nám se to však zatím nepotvrdilo, naopak jsme chytali neobvykle velké exempláře plotic a perlínů, kteří jinak vůbec nebrali :-) ! Rozhodně se však výrazně zvýšil počet záběrů, což potvrzuje účinnost a atraktivnost ostrého koření! 

  • Dávkování:  Obecně stačí na 10 kg suché směsi asi 50 - 100 gramů, tj. 5 - 10 g / kg. Hodně ale záleží na složení surovin a druhu směsi. Začněte napřed na spodní hranici dávkování, dobře směs promíchejte a popřípadě přidat pak můžete kdykoliv. 

Při hnětení těsta rukou používejte gumové rukavice! Pepř je silně pálivý i v malé koncentraci a při drobném poranění ( např. záděrka ) způsobí velmi palčivou bolest. 

NEPROTŘETE SI NEVĚDOMKY OČI = EXTRÉMNÍ PÁLENÍ!

! POZOR , NEOCHUTNÁVEJTE NEŘEDĚNÉ !

Nečichejte ani ke koncentrátu zblízka a zhluboka! Jen z povzdáli a zlehka!

Při požiti vyplachujte ústa mlékem nebo slabším alkoholem ( vodka ) ! 

  • Skladování a spotřeba: Skladujte v uzavřených PVC obalech, v suchu a chladu, do cca 18 °C a spotřebujte nejlépe do 6 měsíců.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: